دوره آموزشی خاطرهنویسی پیشرفته با تدریس ابوالفضل درخشنده از امروز سهشنبه ۲۲ خرداد در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز شد.
به گزارش گروه فرهنگوهنر خبرگزاری سلامت(طبنا)دوره آموزشی خاطرهنویسی پیشرفته با تدریس ابوالفضل درخشنده، مؤلف کتاب «آموزش خاطرهنویسی پیشرفته» از امروز سه شنبه ۲۲ خرداد توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز شده است.
روشها، نگاه تازه و جدیدی به نگارش خاطره شده است، در فهرست کتاب «خاطره نویسی پیشرفته» تعریف خاطره و ویژگیهای خاطره، روشهای رایج خاطرهنویسی و نگاههای نوین به نوشتن خاطره، زاویه دیدهای مختلف و نمونههایی از خاطرهنویسی را میخوانیم.
درخشنده در برشی از کتاب مورد اشاره آورده است: «این کتاب یک مشوق عالی برای کسانی است که حرفهای خوب زیادی برای گفتن دارند، اما شاید تابهحال به نوشتن آنها فکر نکردهاند! و شاید این امکان را به خواننده میدهد که بتواند آنچه در ذهن و دل دارد با یکی از زاویه دیدها، به نوشتار تبدیل کند و ماندگار.
حتماً شما هم خاطرات زیادی از دورههای مختلف زندگی خود دارید و آنها را برای دیگران بازگو کردهاید؛ اما آیا تابهحال برایتان پیش آمده که فکر کنید چرا خاطره خاص شما برای برخی از مخاطبهایتان جذاب نیست؟! یا چرا برخی افراد بااینکه حتی در محل خاطرهای حضور نداشتهاند و فقط واسطه روایت آن هستند، میتوانند خاطره را طوری بیان کنند که خود صاحب خاطره هم مجذوب شود؟!
بعضیها میگویند در دنیای امروزی کسی حوصله شنیدن خاطره را ندارد و خاطره هر طور هم بیان شود، برای هیچکس مقبول نیست! اما خبر خوب این است که چنین نظری صحیح نیست و شما میتوانید با خاطرات شیرین خود، دیگران را به وجد بیاورید و تجربیات آموزندهتان را نیز به نحو مؤثری با آنان به اشتراک بگذارید! چون در کتاب کامل آموزش خاطرهنویسی پیشرفته، شگردها و تکنیکهای منحصربهفردی میخوانیم که موجب افزایش جذابیت خاطره خواهند شد.
متأسفانه برخی نوشتن خاطره را فقط استفاده از روش منراوی و استفاده از افعال اولشخص میدانند و به همین دلیل، زبان روایت خاطره را به خودنوشت و دیگرنوشت تقسیمبندی نمودهاند! درحالیکه زبان روایت خاطره شیوههای متفاوتی دارد که میتواند در ایجاد باورپذیری و همزادپنداری بیشتر مخاطب، تأثیرگذار باشد.
شاید این تصور در ذهنتان ایجاد شود که چون خاطره ماجرایی واقعی است، نباید دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد و تغییر زبان روایت هم نمیتواند تأثیر چندانی در زیباتر شدن آن داشته باشد؛ اما خیالتان آسوده! با تکنیکهای صحنهپردازی، شخصیتپردازی، فضاسازی و ایجاد لحن بدون ایجاد تغییر در اصل خاطره، میتوانیم آن را جذابتر و باورپذیرتر به خواننده ارائه دهیم. خاطرهنویسی یکی از عامترین و صمیمانهترین راهها برای انتقال حس بهوسیله نوشتن است و هرکس میتواند با رعایت اصول ساده و قواعدی محدود، به سادهترین شکل، اتفاقات مهم زندگی خود را ثبت کند.»
ایندوره آموزشی از امروز سهشنبه ۲۲ خرداد ساعت ۱۰:۴۵ به صورت حضوری و مجازی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز شده است. کلاس داستان نویسی پیشرفته هم همان روز ساعت ۹ صبح برگزار میشود.
نظر شما